U svom prošlom životu, iako preslab da zaštiti svoj dom kada je računao, Nie Li je iz teške odlučnosti postao najjači Demonski Spiritualista i stao na vrh borilačkog sveta. Međutim, izgubio je život tokom bitke sa Carem Mudracem i Šest Zveri rangiranih po Božanstvima.

U tom trenutku, vraćena duša u trenutak kada je imao 13 godina. Iako je najslabiji u klasi sa najmanjim talentom, imajući samo Crvenu Dušu, uz pomoć ogromnog znanja koje je stekao u svom prethodnom životu, odlučio je da trenira brzinom iznad svačijih očekivanja. Takođe je odlučio da onima, koji su plemenito umrli u njegovom prošlom životu, pomogne sa treningom.

Cilj mu je da zaštiti grad od nadolazeće budućnosti u kojoj bi ga opustošile Demonske Zveri i da prethodna sudbina na kraju bude uništena. Cilj mu je i da zaštititi svoju voljenu, prijatelje, porodicu i sugrađane koji su umrli u napadu zveri ili posledicama toga. Takođe želi da uništi takozvanu Sacred Porodicu, koja je bahato napustila svoju dužnost i izdala grad kada mu je bila najpotrebnija.